ARHIVSKA STRAN / ARCHIVE PAGE

www.ukc-mb.si
S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja.
MENI VSEBINA

8. September 2018 – Svetovni dan fizioterapije

23.08.2018

Obvestila

8. September 2018 – Svetovni dan fizioterapije

FIZIOTERAPIJA IN DUŠEVNO ZDRAVJE

 

Svetovni dan fizioterapije (SDF) označuje enotnost in solidarnost med vsemi fizioterapevti sveta. Praznuje se od leta 1996, vsako leto 8. septembra, na dan, ko je bila ustanovljena Svetovna zveza za fizioterapijo (World Confederation for Physical Therapy - WCPT), pred 67 leti. 

Predstavlja priložnost, da ljudje spoznajo naravo dela fizioterapevtov in prepoznajo vrednost njihovega dela za dobrobit bolnikov in celotne družbe. WCPT na ta način izkazuje podporo državam članicam pri njihovih prizadevanjih za promocijo poklica in njihovega strokovnega znanja. Poročila z vsega sveta kažejo, da aktivnosti na SDF pozitivno vplivajo na profil poklica, na javnost in na oblikovalce politike.

Veliko držav članic organizacije WCPT že ima svoje nacionalne dnevne, tedne in  celo mesece fizioterapije. Vendar pa nacionalne organizacije, ki nimajo določenega dneva, praviloma za ta namen izberejo 8. september. Fizioterapevtski medij je gibanje, zato je stalni WCPT moto »Gibanje za zdravje«. Vsako leto se temu osnovnemu motu doda novo, ki želi globalno opozoriti na določeno problematiko. Letošnje leto bo potekalo v znamenju mota »FIZIOTERAPIJA IN DUŠEVNO ZDRAVJE«.

 

 

 

 SPOROČILO ZA MEDIJE (48 KB)


Telefonska centrala - informacije 02/321 1000 Nujna medicinska pomoč 112

Image
Image
© UKC Maribor 2015

Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%