ARHIVSKA STRAN / ARCHIVE PAGE

www.ukc-mb.si
S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja.
MENI VSEBINA

XIII. MARIBORSKO ORTOPEDSKO SREČANJE – KOLK V ORTOPEDIJI

07.11.2017

Obvestila

 

V organizaciji Oddelka za ortopedijo UKC Maribor bo letos potekalo že XIII. MARIBORSKO ORTOPEDSKO SREČANJE z naslovom KOLK V ORTOPEDIJI. Strokovno srečanje bo potekalo v velikem avditoriju Medicinske fakultete Univerze v Mariboru (Taborska ulica 8) v petek, 10. novembra, s pričetkom ob 9. uri.

 

Strokovno srečanje je razdeljeno na pet sklopov. V prvem delu bodo predavatelji celovito predstavili bolnika in terapevtske možnosti zdravnika družinske medicine kakor tudi diferencialno diagnostične možnosti ter diagnostične postopke pri obravnavi bolečine v kolku. Nadaljevali bodo s predavanji o obolenjih kolčnega sklepa pri otrocih in mladostnikih. Pri tem se zavedajo pomembnosti hitre in pravilne diagnoze ter seveda ustreznega zdravljenja. V tretjem delu predavanj bodo obravnavali patologijo kolčnega sklepa odraslih bolnikov s katero se pogosteje srečujejo pri svojem delu. Četrti sklop predavanj je namenjen obravnavi kolčne bolečine in zmanjšane gibljivosti sklepa do katerih lahko pride zaradi zloma, težav s hrbtenico, sakroiliakalnih sklepov in drugih izven sklepnih patologij. Na zadnjem predavanju bo predstavljena tudi šola endoprotetike, ki deluje na Oddelku za ortopedijo UKC Maribor. Šola endoprotetike približa in olajša postopke celotne obravnave bolnikom ter njihovim svojcem na mariborskem Oddelku za ortopedijo.

 

 

 VABILO (52 KB)

 PROGRAM (2.9 MB)

Telefonska centrala - informacije 02/321 1000 Nujna medicinska pomoč 112

Image
Image
© UKC Maribor 2015

Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%