ARHIVSKA STRAN / ARCHIVE PAGE

www.ukc-mb.si
S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja.
MENI VSEBINA

Porodnišnica Maribor se predstavi, 24.9.2016

09.09.2016

Sporočila za medije

Porodnišnica Maribor se predstavi

 

     

 

Univerzitetni klinični center Maribor, Klinika za ginekologijo in perinatologijo, Oddelek za perinatologijo organizira družabni dogodek ob 25-letnici izgradnje porodnišnice s samoprispevkom občanov mesta Maribor, Ruše in Pesnica.

 

Dogodek bo potekal v soboto, 24. septembra 2016 med 10.00 in 13.00 uro v bližini Dvorane Tabor – na nogometnem igrišču Tabor in v večnamenski športni dvorani ŽŠD. Namenjen je nosečnicam, bodočim očetom, družinam z otroci, mladostnikom, sorodnikom in prijateljem. Poskrbljeno bo tudi za animacijo otrok.

 

Na samem dogodku bodo nosečnice imele možnost meritve RR, sladkorja in hemoglobina v krvi, seznanitve s preiskavami v nosečnosti, pogovora z babicami in zdravniki, 3D UZ pregled ploda, pogovor s fizioterapevtko o vadbi v nosečnosti in zgodnjem poporodnem obdobju. Samo vadbo v nosečnosti bodo demonstrirale izkušene fizioterapevtke in licencirane babice, potekal pa bo tudi kratek tečaj nege modela novorojenčka. Partnerji bodo imeli možnost izkusiti porodne občutke preko simulatorja porodnih popadkov.

 

Ob tem bodo za pogovore na voljo zaposleni iz porodnišnice Maribor, ki bodo udeležencem skušali približati naslednje tematike: UZ preiskave in invazivna diagnostika v nosečnosti – možnost pregleda nosečnic, presejalni testi v nosečnosti, porod, sodelovanje spremljevalca pri porodu in nefarmakološko lajšanje porodne bolečine, simulacija porodnih popadkov z možnostjo preizkusa partnerjev, epiduralna porodna analgezija, zdrav način življenja, prehrana v nosečnosti in merjenje RR nosečnicam, porodna dokumentacija – seznanitev s postopki pri sprejemu, carski rez, sprožitev poroda, spolnost v nosečnosti, obravnava novorojenčka po rojstvu, nasveti glede dojenja, varna vadba v nosečnosti in drugo.

 

Dogodek bo povezoval moderator Radia City Bor Greiner, nastopila pa bo glasbena skupina Sticky Licks. Dogodek bo potekal v vsakem vremenu in je brezplačen.

 

Več podrobnosti si lahko preberete na spletni strani www.ukc-mb.si.

 

»Izkušnje in znanje preteklosti z energijo mladosti«

 

 

 

 

 

 

Telefonska centrala - informacije 02/321 1000 Nujna medicinska pomoč 112

Image
Image
© UKC Maribor 2015

Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%