ARHIVSKA STRAN / ARCHIVE PAGE

www.ukc-mb.si
S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja.
MENI VSEBINA

Oddelek za kožne in spolne bolezni

 

V Mariboru je Oddelek za kožne in spolne bolezni pričel delovati leta 1920 v poslopju kirurškega oddelka. Lastne prostore je pridobil šele 28 let po ustanovitvi in od leta 1948 dalje deluje v Dermatološki stavbi.


Danes je Oddelek za kožne in spolne bolezni UKC Maribor drugi največji oddelek za obravnavo kožnih in spolnih bolezni v Sloveniji. Oddelek se nahaja v tretjem nadstropju Dermatološke stavbe. Na oddelku izvajajo celovito bolnišnično in ambulantno dermatovenerološko dejavnost, specialno laboratorijsko diagnostiko (dermatološka mikologija, dermatološka alergologija) in subspecialistično dermatovenerološko dejavnost (dermatološka onkologija, flebologija z obravnavo golenskih razjed, fototerapija kožnih bolezni, dermatološka pediatrija, obravnava spolno prenosljivih bolezni, sodobno zdravljenje psoriaze).


Največ bolnikov obravnavajo zaradi alergijskih dermatoz, psoriaze, posledičnih stanj motene venske cirkulacije, v zadnjih letih ponovno narašča število bolnikov s spolno prenosljivimi boleznimi.


Oddelek ima 19 postelj, na leto obravnavajo v obliki bolnišničnega zdravljenja več kot 600 bolnikov. V splošnih in subspecialističnih  dermatoloških ambulantah opravijo preko 20.000 pregledov na leto.

Telefonska centrala - informacije 02/321 1000 Nujna medicinska pomoč 112

Image
Text

Predstojnik oddelka:

prim. mag. Pij Bogomir Marko, dr. med.

 

 

Text

Strokovna vodja zdravstvene nege oddelka:

Zdenka Špindler, dipl. med. ses.

Tel: 02 / 321-27-27

Text

Tajništvo oddelka:

Klavdija Fras, posl. sek.

Tel: 02 / 321-27-05

© UKC Maribor 2015

Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%