ARHIVSKA STRAN / ARCHIVE PAGE

www.ukc-mb.si
S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja.
MENI VSEBINA

Raziskovalna, publicistična in pedagoška dejavnost

 

Vključeni so v različne domače in mednarodne raziskovalne projekte na področju dermatovenerologije. Največji delež raziskovalne dejavnosti predstavljajo psoriaza, dedno pogojene dermatološke bolezni in spolno prenosljive bolezni.

 

Publicistična dejavnost zajema večje število objav v domačih in mednarodnih strokovnih, znanstvenih ter poljudnih revijah. Sodelovali so pri pripravi prve in druge izdaje učbenika Kožne in spolne bolezni, ki predstavlja osnovno študijsko gradivo na področju dermatovenerologije za študente medicine.

 

Vsako leto v začetku novembra organizirajo mednarodno strokovno srečanje Dermatološki dnevi v Mariboru, ki je namenjeno dermatologom in zdravnikom drugih specialnosti.

Izvajajo celovito pedagoško dejavnost na področju dermatovenerologije v sodelovanju z Zdravniško zbornico Slovenije, Medicinsko fakulteto Univeze v Mariboru, Fakulteto za zdravstvene vede Univerze v Mariboru in Srednjo zdravstveno in kozmetično šolo Maribor.

Telefonska centrala - informacije 02/321 1000 Nujna medicinska pomoč 112

Image
Text

Predstojnik oddelka:

prim. mag. Pij Bogomir Marko, dr. med.

 

 

Text

Strokovna vodja zdravstvene nege oddelka:

Zdenka Špindler, dipl. med. ses.

Tel: 02 / 321-27-27

Text

Tajništvo oddelka:

Klavdija Fras, posl. sek.

Tel: 02 / 321-27-05

© UKC Maribor 2015

Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%