ARHIVSKA STRAN / ARCHIVE PAGE

www.ukc-mb.si
S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja.
MENI VSEBINA

Oddelek za nevrološke bolezni

Šele po drugi svetovni vojni je v Mariboru v sklopu internega oddelka nastal odsek za živčne bolezni. Samostojni nevropsihiatrični odsek je svoje prostore dobil leta 1953 v dermatološki zgradbi, za duševne bolnike pa v stavbi infekcijskega oddelka. Leta 1972 sta se oddelka ločila in postala povsem samostojna. Danes je Oddelek za nevrološke bolezni drugi največji nevrološki center v Sloveniji. Nahaja se v drugem nadstropju dermatološke stavbe, ambulantni center pa v pritličju iste zgradbe.

V ambulantnem centru Oddelka za nevrološke bolezni delujejo nevrološka ambulanta, dodatna nevrološka ambulanta, botulinska ambulanta, laboratorij za EMG in EEG ter ultrazvočna ambulanta za preiskavo vratnega ožilja in transkranialno Dopplerjevo ultrasonografijo – TCD. Mariborski nevrologi so med prvimi uvedli dopplersko angiosonografijo.


Na oddelku, ki ima 82 postelj, imamo tudi Enoto za intenzivno in polintenzivno nego ter Enoto za možgansko kap (EMK). V EMK  je organizirana bolnišnična oskrba za bolnike z možgansko-žilnimi dogodki, kjer potekata akutno zdravljenje in rehabilitacija bolnikov po možganski kapi. Na oddelku imamo tudi dnevno bolnišnico. Letno zdravimo približno 2000 bolnikov z nevrološko problematiko.

Oddelek ima danes razvito sodobno nevrološko službo tako na področju diagnostike in zdravljenja, kakor tudi na področju zdravstvene nege z visoko usposobljenimi kadri, ki opravljajo številne subspecialistične dejavnosti. Oddelek je učna baza za specializante nevrologije in drugih specialnosti. Znotraj Katedre za nevrologijo Medicinske fakultete Univerze v Mariboru izvajamo celotno pedagoško dejavnost za študente medicine.

Telefonska centrala - informacije 02/321 1000 Nujna medicinska pomoč 112

Image
Text

Predstojnica oddelka:

red. prof. dr. Tanja Hojs Fabjan, dr. med.

Tel: 02 / 321-24-73

Text

Strokovna vodja zdravstvene nege oddelka:

Melita Kokol, dipl. m. s.

Tel: 02 / 321-26-37

Text

Tajnica oddelka
Suzana Zajšek
tel.: 02/321-23-64

© UKC Maribor 2015

Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%