ARHIVSKA STRAN / ARCHIVE PAGE

www.ukc-mb.si
S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja.
MENI VSEBINA

Dejavnost oddelka

Dejavnost oddelka

Oddelek za očesne bolezni zagotavlja neprekinjeno 24-urno zdravstveno varstvo za celotno severo-vzhodno Slovenijo in opravlja v tem času vse potrebne nujne preglede in posege (700.000 prebivalcev). Hkrati zagotavlja neprekinjeno nujno konziliarno dejavnost za potrebe celotne bolnišnice. Na oddelku deluje sprejemna, urgentna, konziliarna in splošna ambulanta. 

 

Kot drugi največji oftalmološki center v državi ima številne subspecialistične ambulante in kabinete: Ambulanta za diabetike, Kabinet za glavkom, Ambulanta za zdravljenje makule, Kabinet za lasersko zdravljenje, Kabinet za kontaktne leče, Ambulanta za fluoresceinsko angiografijo, Ambulanta za UZ diagnostiko, Ambulanta za keratoplastiko in refraktivno kirurgijo, Ambulanta za nedonošenčke, Kabinet za ortoptiko in pleoptiko in Ambulanta za presejanje diabetične retinoaptije. 

 

Na oddelku se izvajajo številne operacije po najsodobnejših smernicah stroke. Večinoma so to očesne operacije kot je operacija sive mrene z implantacijo umetne leče, glavkomske operacije, zdravljenje bolezni makule z intravitrealnimi aplikacijami anti –VEGF ne glede na vzrok, operacije škile, okuloplastične operacije,  enukleacije zrkla z implantacijo orbitalnega implanta, rekonstrukcije sprednjega segmenta, kombinirane dvojne in trojne operacije, transplantacije roženice, operacije različnih tumorjev in drugi manjši posegi. Na oddelku neprekinjeno primarno oskrbimo vse poškodbe zunanjih delov očesa in samega zrkla.

Telefonska centrala - informacije 02/321 1000 Nujna medicinska pomoč 112

Image
Text

Predstojnica oddelka:

red. prof. dr. Dušica Pahor, dr. med.

Tel: 02 / 321-16-30

Text

Strokovni vodja zdravstvene nege:

Alenka Poštrak, univ. dipl. org.

Tel: 02 / 321-16-23

Text

Tajnica oddelka
Polona Majarič
tel.: 02/321-17-39

© UKC Maribor 2015

Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%