ARHIVSKA STRAN / ARCHIVE PAGE

www.ukc-mb.si
S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja.
MENI VSEBINA

Društvo onkoloških bolnikov Slovenije

DRUŠTVO ONKOLOŠKIH BOLNIKOV SLOVENIJE

 • Poljanska cesta 14
 • Ljubljana
 • Uradne ure od 9. ? 13. ure.
 • Tel:01 430 32 63
 • GSM: 041 835 460
 • Fax: 01 430 32 64
 • E-mail: dobslo@siol.net
 • http: www.onkologija.org

POT K OKREVANJU

Program Pot k okrevanju – organizirana samopomoč bolnikov z rakom, vključuje individualno in skupinsko samopomoč. Osnovno poslanstvo je pomoč na poti okrevanja in rehabilitacije, saj bolniki/bolnice z medsebojno pomočjo in izmenjavo izkušenj ob strokovnem vodenju laže premagujejo stiske, ki jih prinaša življenje z boleznijo. Prostovoljec/ka je lahko vsakdo, ki je najmanj pred dvema letoma uspešno prestal zdravljenje raka, je dobro rehabilitiran, telesno in duševno zdrav in je opravil začetno usposabljanje.

Upoštevati mora pravila programa ?Pot k okrevanju?, ki je del mednarodnega gibanja Reach to Recovery International. S to dejavnostjo je prva začela Terese Lasser, leta 1952 v Ameriki. V Evropo jo je leta 1974 uvedla Francine Timothy, ki je pomagala pri uvajanju prostovoljnega dela tudi v Sloveniji. Zahvaljujoč vztrajnosti naše prve prostovoljke Vide Zabric je bil program Pot k okrevanju leta 1984 uveden na Onkološkem inštitutu v Ljubljani, in se nato razširil še po drugih bolnišnicah. Z letom 2012 so se prostovoljke na UKC Maribor preselile v Info center v stavbi 3, tretje nadstropje.

 

OBISK PROSTOVOLJKE

Za obisk prostovoljke se lahko odločite že v času bivanja v bolnišnici ali kadarkoli po odpustu. Pogovor s prostovoljko, kot tudi društvene publikacije so vam lahko v pomoč na Vaši poti okrevanja.

 

PROSTOVOLJKE LAHKO OBIŠČETE

V Info centru Maribor, ki deluje v UKC Maribor v stavbi 3, tretje nadstropje vsak torek in četrtek med 13. in 15. uro. Lahko pokličete tudi na telefon: 051 383 903.

  KAJ MORATE VEDETI O OBISKU PROSTOVOLJKE

  Prostovoljka za program individualne pomoči programa ?Pot k okrevanju? deluje v okviru Društva onkoloških bolnikov Slovenije in je za svoje delo posebej usposobljena.

  Tudi prostovoljka je bila operirana na dojki, oziroma je najmanj pred dvema letoma uspešno prestala zdravljenje in se je uspela celostno dobro rehabilitirati.

  Izročila vam bo knjižico s koristnimi informacijami, navodili in nasveti, revijo Okno ( glasilo Društva onkoloških bolnikov Slovenije) in, če potrebujete tudi začasno protezo. Vse je brezplačno.

  Pogovor s prostovoljko je zaupne narava ? prostovoljka je po etiki zavezana k molčečnosti.

   

  ŽELIMO VAM ČIM PREJŠNJE OKREVANJE!

  Telefonska centrala - informacije 02/321 1000 Nujna medicinska pomoč 112

  Text

  Predstojnica oddelka:

  doc. dr. Maja Pakiž, dr. med.

   

   

  Text

  Strokovna vodja zdravstvene nege oddelka:

  Nadja Lubajnšek, mag. zdr. neg.

  Tel: 02 / 321-21-95

  © UKC Maribor 2015

  Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
  Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
  Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
  Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%