ARHIVSKA STRAN / ARCHIVE PAGE

www.ukc-mb.si
S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja.
MENI VSEBINA

Predstavitev oddelka

Oddelek za ginekološko onkologijo in onkologijo dojk Splošne bolnišnice Maribor izvaja zahtevne zdravstvene obravnave in izobraževalno, raziskovalno ter drugo strokovno delo na področju ginekološke onkologije in onkologije dojk. Na oddelku izvajamo najzahtevnejše zdravstvene storitve, zdravimo onkološke bolnice v vseh stadijih ginekoloških malignomov, uvajamo in preizkušamo nove metode zdravljenja v okviru mednarodnih multicentričnih raziskav, skrbimo za medicinsko doktrino, izobraževanje zdravstvenih delavcev na dodiplomski in podiplomski ravni in izvajamo raziskovalne dejavnosti.

Najzahtevnejše zdravstvene storitve

Sem sodi celostna obravnava bolnic z ginekološkimi malignomi in malignomi dojk, od zgodnje diagnostike, kirurškega in sistemskega zdravljenja do zgodnje rehabilitacije in spremljanja bolnic po zdravljenju malignomov, zgodnje odkrivanje ponovitve bolezni in ustrezno zdravljenje teh primerov. Sem sodi tudi nega neozdravljivo bolnih ali umirajočih bolnic, lajšanje bolečin in psihična podpora.

V skladu z najsodobnejšo medicinsko doktrino smo v letu 2004 na Oddelku za ginekološko onkologijo in onkologijo dojk zdravili 111 bolnic z malignomi ginitalnega trakta in 186 bolnic s pimarnim rakom dojk, kar znese skupaj 297 novih bolnic z ginekološkimi malignomi. Opravili smo 684 operativnih posegov, med njimi 201 radikalnih onkoloških operacij. V letu 2004 smo aplicirali 769 krogov kemoterapije.

Zdravljenje najtežjih ali redkih bolnic

V letu 2004 smo zdravili 297 novih bolnic z rakom rodil ali dojk, z multidisciplinarno obravnavo in z načini in dejavnostmi na terciarni ravni.

Povzetek obsega dejavnosti:

     

  • Oddelek: diagnostika, zdravljenje rehabilitacija in spremljanje bolnic z ginekološkimi malignomi ter rakom dojk.
  • Operacijske dvorane: operativni posegi pri zdravljenju primarnih in sekundarnih malignomov.
  • Ambulante: preventivni, presejalni, diagnostični pregledi in postopki ter spremljanje bolnic po zdravljenju malignih neoplazem genitalnega trakta in dojk.
Telefonska centrala - informacije 02/321 1000 Nujna medicinska pomoč 112

Text

Predstojnica oddelka:

doc. dr. Maja Pakiž, dr. med.

 

 

Text

Strokovna vodja zdravstvene nege oddelka:

Nadja Lubajnšek, mag. zdr. neg.

Tel: 02 / 321-21-95

© UKC Maribor 2015

Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%