ARHIVSKA STRAN / ARCHIVE PAGE

www.ukc-mb.si
S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja.
MENI VSEBINA

Oddelek za reproduktivno medicino in ginekološko endokrinologijo

 

Neplodnost so začeli v Mariboru zdraviti kmalu po ustanovitvi oddelka leta 1928, čeprav je začela prva antisterilitetna ambulanta delovati šele leta 1961. 

 

Oddelek je leta 1982 dobil dovoljenje za opravljanje postopkov zunajtelesne oploditve. Od takrat dalje uspešno sledimo hitremu razvoju na področju zdravljenja neplodnosti z biomedicinsko pomočjo. Zelo zgodaj smo pričeli zamrzovati zarodke in že leta 1994  vpeljali metodo introcitoplazemske injekcije semenčic za zdravljenje težjih oblik moške neplodnosti. Sprotno smo v klinično prakso uvajali nove stimulacijske protokole z novimi zdravili. Oddelek ima dovoljenje za postopke zdravljenja neplodnosti z darovanimi spolnimi celicami. Lastno raziskovalno delo smo usmerili v raziskovanje postopkov zunajtelesne oploditve v naravnem ciklusu. Tudi na področju operativne diagnostike in zdravljenja uspešno sledimo sodobnim trendom.

 

Oddelek ima 3 bolniške sobe s 14 posteljami, sobo za dnevno kliniko IVF, ambulanto za neplodnost, androloško ambulanto in laboratorij, ambulanto za OBMP, ambulanto za folikulometrijo ter laboratorije za asistirano reprodukcijo. Na oddelku opravljamo invazivne diagnostične in terapevtske postopke, povezane z neplodnostjo in neugodnim izidom nosečnosti. Letno opravimo okoli 800 različnih operativnih posegov in več kot 1000 punkcij foliklov za postopke oploditve z biomedicinsko pomočjo. Povprečna ležalna doba je 1,7 dneva. 

 

Več podatkov o našem delu dobite na naši spletni strani www.ukc-mb.si/ivf 

Telefonska centrala - informacije 02/321 1000 Nujna medicinska pomoč 112

Image
Text

Predstojnik oddelka:

izr. prof. dr. Milan Reljič, dr. med.

Tel: 02 / 321-24-35

Text

Strokovna vodja zdravstvene nege oddelka:

Božena Podgrajšek, dipl. m. s.

Tel: 02 / 321-24-42

Text

Pisarna OBMP – informacije
tel.: 02/321-24-60

© UKC Maribor 2015

Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%