ARHIVSKA STRAN / ARCHIVE PAGE

www.ukc-mb.si
S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja.
MENI VSEBINA

Raziskovalna, publicistična in pedagoška dejavnost

Oddelek je bil v preteklosti vključen v več raziskovalnih projektov na državnem in tudi mednarodnem nivoju. Natančnejši podatki ter bibliografija zdravnikov je razvidna na spletnih straneh:

Zdravniki smo vključeni v mednarodna združenja (EULAR) ter slovenska strokovna združenja (Revmatološka sekcija SZD).

Oddelek aktivno sodeluje z oddelki znotraj bolnišnice (Oddelek za laboratorijsko diagnostiko, Oddelek za nefrologijo, Oddelek za ortopedijo, Oddelek za plastično kirurgijo), z revmatološko kliniko v Ljubljani, občasno pa tudi z revmatologiji iz Gradca in Dunaja.

 

Pedagoški proces

Zdravniki in diplomirane medicinske sestre so vključeni v izobraževalni proces na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru, Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani ter Visoki zdravstveni šoli Univerze v Mariboru.

 

Strokovna srečanja

Zdravniki redno sodelujejo na domačih in mednarodnih strokovnih srečanjih kot aktivni udeleženci (razvidno na spletni strani Cobissa), aktivno smo vključeni kot organizatorji in predavatelji na vsakoletnih srečanjih internistov in splošnih zdravnikov "Iz prakse za prakso" v organizaciji Kliničnega oddelka za interno medicino.

Telefonska centrala - informacije 02/321 1000 Nujna medicinska pomoč 112

Textpic

Predstojnik oddelka:

doc. dr. Iztok Holc, dr. med.

Tel: 02 / 321-24-00

Textpic

Strokovna vodja zdravstvene nege oddelka:

Jasna Trebješanin Perdija, dipl. m. s.

Tel: 02 / 321-24-95

© UKC Maribor 2015

Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%