ARHIVSKA STRAN / ARCHIVE PAGE

www.ukc-mb.si
S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja.
MENI VSEBINA

Oddelek za anesteziologijo, intenzivno terapijo in terapijo bolečin

V mariborski bolnišnici je bila samostojna anestezijska služba organizirana leta 1965. Že pred tem je od leta 1963 deloval center za oživljanje.

Njegov prvi predstojnik je bil Stojan Jeretin, dr. med., ki je bil tudi s pomočjo Elektrostrojnega kluba Maribor snovalec prvih, doma izdelanih anestezijskih aparatov in respiratorjev. 

 

Oddelek si prizadeva, v skladu z materialnimi in kadrovskimi zmožnostmi, ohranjati strokovni napredek in zagotavlja anesteziološke storitve vsem oddelkom in klinikam operativnih strok, ter interventnim in diagnostičnim nekirurškim dejavnostim, pri katerih je potrebno zagotoviti varnost in ugodje bolniku in sprejemljivejše pogoje za izvajalca/e postopkov. Nabor metod zajema vse anesteziološke tehnike ( splošna in regionalna/periferna anestezija, kombinacije obeh metod ) z vsemi postopki nadzora vitalnih znakov. V ambulanti za terapijo bolečin obravnavamo bolnike z kronično bolečino.

 

V enoti za intenzivno terapijo zdravimo na 19 posteljah najtežje kirurške bolnike z zapleti po operacijah in po poškodbah, ki neposredno ogrožajo življenje. Prav tako sprejemamo bolnike, ki potrebujejo krajši intenzivni nadzor in podporo po zahtevnejših operacijah. Oddelek deluje tudi v okviru dejavnosti darovanja organov in tkiv v sodelovanju s Slovenijatransplantom.

Telefonska centrala - informacije 02/321 1000 Nujna medicinska pomoč 112

Text

Predstojnik oddelka:

Jože Kučič, dr. med.

Tel: 02 / 321-12-28

Text

 

- Enota za intenzivno medicino operativnih strok:

Strokovna vodja zdravstvene nege

Saša Verdnik, dipl. m. s.

 

- Enota za anesteziologijo in ambulantni center

Strokovna vodja zdravstvene nege:

Aleksandra Lah Topolšek, mag. zdr. nege

 

 

Text

 

Tajnica oddelka

Bernarda Križovnik

Tel.: 02 / 321-15-68

© UKC Maribor 2015

Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%