ARHIVSKA STRAN / ARCHIVE PAGE

www.ukc-mb.si
S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja.
MENI VSEBINA

Oddelek za plastično in rekonstruktivno kirurgijo

 

Oddelek za plastično in rekonstruktivno kirurgijo, je samostojen oddelek v okviru Kirurške klinike UKC Maribor. Zagotavlja ambulantno in bolnišnično oskrbo več kot 500.000 prebivalcem Podravske, Pomurske, Koroške in deloma Savinjske regije. Na zdravljenje prihajajo tudi bolniki iz drugih predelov Slovenije in v manjšem številu iz tujine. 

 

Oddelek zagotavlja sekundarne in terciarne zdravstvene storitve s področja plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije, kirurgije roke in opeklin. Je eden izmed dveh opeklinskih centrov v državi. Štiriindvajset urno zdravstveno oskrbo zagotavlja ekipa zdravnikov, specialistov plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije, ekipa zdravstvene nege in ekipa administracije. Kvalitetno in pravočasno oskrbo omogoča dobro sodelovanje z drugimi oddelki in službami UKC Maribor ter zdravstvenimi in drugimi ustanovami v republiki Sloveniji in tudi v tujini. 

 

Oddelek je bil ustanovljen leta 1955. Njegova ustanoviteljica in dolgoletna predstojnica Prof. dr. Zora Janžekovič, dr. med,. je s svojo izvirno metodo kirurškega zdravljenja opeklin ponesla ime ne samo oddelka, temveč tudi celotne Slovenske medicine v svetovno strokovno in laično javnost. Vse na oddelku zaposlene kasnejše generacije smo na pionirje plastične in rekonstrukcijske kirurgije v Mariboru  izjemno ponosne in se trudimo, v okviru finančnih možnosti in strateškega načrta ustanove, delo nadaljevati na osnovi že takrat visoko postavljenih strokovnih in etičnih standardov.    

Telefonska centrala - informacije 02/321 1000 Nujna medicinska pomoč 112

Text

Predstojnica oddelka:

dr. Minja Gregorič, dr. med.

Tel: 02 / 321-14-61

 

Strokovna vodja zdravstvene nege oddelka:

Ida Štumberger, dipl.m.s.

Tel: 02 / 321-14-59

Text

 

Tajnica oddelka

Renata Švarc

Tel.: 02 / 321-14-58

© UKC Maribor 2015

Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%