ARHIVSKA STRAN / ARCHIVE PAGE

www.ukc-mb.si
S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja.
MENI VSEBINA

Raziskovalna, publicistična in pedagoška dejavnost

 

Pedagoški proces

Zdravniki našega oddelka kot asistenti vodijo klinične vaje za študente Medicinske fakultete Univerze v Mariboru in tudi sodelujejo pri pripravi in izvedbi predavanj in seminarjev, kot predavatelji sodelujejo tudi na Visoki zdravstveni šoli v Mariboru. Na oddelku se trenutno izobražujejo 4 specializanti urologije.

 

Publikacije

Zdravniki urološkega oddelka se s strokovnimi prispevki redno udeležujejo izobraževanj doma in v tujini, objavljajo publikacije za laično in strokovno javnost, vključeni pa so tudi v raziskovalne projekte. Tako našim pacientom zagotavljamo evropsko primerljiv nivo oskrbe, tako v operativnem delu, kot pri konzervativnem zdravljenju uroloških obolenj.

 

Sodelovanje z drugimi institucijami

Znotraj UKC Maribor sodelujemo na raziskovalnem področju s Kliniko za ginekologijo in Oddelkom za medicinsko genetiko. Sodelujemo z drugimi urološkimi oddelki po Sloveniji, Onkološkim inštitutom v Ljubljani, s katerim imamo redne uroonkološke konzilije, ter urologi sosednjih držav, predvsem Hrvaške, Avstrijske Štajerske in Koroške.

 

Članstva v domačih in tujih strokovnih združenjih

Zdravniki oddelka za urologijo so člani Zdravniške zbornice Slovenije, Združenja urologov Slovenije in Evropskega urološkega združenja (EAU), nekateri pa tudi Slovenskega zdravniškega društva in Evropskega združenja za spolno medicino (ESSM), dva zdravnika urološkega oddelka pa sta pridobila tudi naziv Fellow of the European Board of Urology.

Telefonska centrala - informacije 02/321 1000 Nujna medicinska pomoč 112

Text

v.d. Predstojnika oddelka:

Niko Kavčič, dr. med., spec. urolog

Tel: 02 / 321-14-21

 

Strokovna vodja zdravstvene nege oddelka:

Željka Rikić, dipl. m. s.

Tel: 02 / 321-14-67

 

Tajnica oddelka:

Elvira Livk Sužnik

Tel.: 02 / 321-14-22

© UKC Maribor 2015

Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%