ARHIVSKA STRAN / ARCHIVE PAGE

www.ukc-mb.si
S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja.
MENI VSEBINA

Predstavitev centra

 

Center za transfuzijsko medicino (CTM) deluje znotraj organizacijske enote Skupnih medicinskih služb. Dejavnost centra je razdeljena v proces preskrbe s krvjo, laboratorijsko dejavnost in klinično ambulantno dejavnost.
V procesih Preskrbe s krvjo kri zbiramo v CTM in na terenskih akcijah, ki jih organiziramo v sodelovanju z Rdečim križem (RK). CTM je v procesu reorganizacije transfuzijske službe že leta 2003 postal regionalni center za severovzhodno Slovenijo.
S 1.1.2009 je k CTM priključen transfuzijski oddelek SB Ptuj in s 1.10.2009 transfuzijski oddelek SB Murska Sobota. Oba delujeta kot Enote za transfuzijsko dejavnost (ETD) znotraj CTM UKC MB. Kri zbrano v CTM MB, ETD Ptuj in ETD MS testiramo in predelujemo v krvne komponente. S kakovostnimi krvnimi komponentami oskrbujemo oddelke UKC Maribor, SB Ptuj in SB Murska Sobota.
V okviru laboratorijske dejavnosti sodelujemo pri diagnostiki na sekundarnem in terciarnem nivoju hospitaliziranih in ambulantnih bolnikov ter nosečnic.
V okviru klinične in ambulantne dejavnosti opravljamo terapevtsko in ambulantno obravnavo za hospitalizirane in ambulantne bolnike.     
V okviru sistema vodenja kakovosti izvajamo aktivnosti za ohranitev, nadzor in izboljševanje sistema vodenja kakovosti na vseh področjih delovanja CTM.

Telefonska centrala - informacije 02/321 1000 Nujna medicinska pomoč 112

Text

Predstojnica centra:

Bojana Bizjak, dr. med. 

e-mail: bojana.bizjak@ukc-mb.si

 

 

Text

Strokovni vodja zdravstvene nege centra:

David Felser, dipl. zn., spec. manag.

Tel.: 02 / 321-29-71

 

 

Text

Tajnica centra
Sebastijan Zamuda, komerc.
tel.: 02/321-29-57

© UKC Maribor 2015

Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%