ARHIVSKA STRAN / ARCHIVE PAGE

www.ukc-mb.si
S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja.
MENI VSEBINA

Predstavitev oddelka

Radiološki oddelek UKC Maribor izvaja diagnostično in terapevtsko dejavnost. Zagotavlja neprekinjeno zdravstveno varstvo tako bolnikom, ležečih na oddelkih UKC Maribor kot tudi ambulantnim bolnikom. 

Novi načini zdravljenja terjajo ob visokem nivoju znanja tudi podporo informacijskih tehnologij in tekočo komunikacijo vseh, ki sodelujejo v procesih zdravljenja. Na oddelku temu sledimo z razdelitvijo na subspecialnosti: nevroradiologija, abdominalna radiologija, kardio-torakalna radiologija, kostnomišična radiologija, radiologija dojk ter pediatrična radiologija. Poseben del oddelka predstavlja intervencijska radiologija, ki povezuje tudi ostale subspecialnosti. V okviru vseh subspecialnosti uporabljamo moderne radiološke modalitete, kot so magnetna resonanca (MR), računalniška tomografija (CT), ultrazvočni pregledi (UZ) in rentgenska slikanja (RTG). Izvajamo tudi kompleksnejše hibridne posege, pri katerih hkrati sodelujeta kirurška ekipa in ekipa intervencijske radiologije.

Na področju intervencijske radiologije izvajamo minimalno invazivne posege, ki jih prilagodimo potrebam bolnikov. Izvajamo tako žilne posege kot biopsije organov in tarčnih lezij, drenaže abscesov, žolčnih izvodil in sečil, tarčno zdravljenje benignih in malignih lezij, itd. Z minimalno invazivnimi metodami izvajamo tudi posege na kostnomišičnem sistemu, kot so perkutana praznitev kalcifikacij v tetivah rotatorne manšete ter druge posege na tetivah. 

Na oddelku izvajamo tudi raziskovalno in izobraževalno dejavnost, ki sta ključni za zagotavljanje visoke kvalitete storitev ter sledenje stroki v svetovnem merilu. Smo učna baza študentom Medicinske fakultete in specializantom radiologije ter ostalih strok.

Telefonska centrala - informacije 02/321 1000 Nujna medicinska pomoč 112

Text

Predstojnik oddelka:

doc. dr. Mitja Rupreht, dr. med.

Tel: 02 / 321-20-95

Text

Glavna radiološka inženirka:
Hedvika Šauperl, dipl. inž. radiol.
Tel: 02 / 321-29-73

Text

Tajnica oddelka
Ana Špiljak
tel.: 02/321-22-64

 

NAROČANJE:

tel.: 02 / 321-22-55

       02 / 321-22-56

© UKC Maribor 2015

Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%