ARHIVSKA STRAN / ARCHIVE PAGE

www.ukc-mb.si
S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja.
MENI VSEBINA

Organizacija in dejavnost službe zdravstvene nege

V UKC Maribor je zdravstvena nega organizirana kot samostojna služba, ki je odgovorna za stroko zdravstvene nege, za učinkovito organizacijo dela in za gospodarno uporabo razpoložljivih virov v zdravstveni negi.

 

V Službi zdravstvene nege delujejo naslednji organi:

  • pomočnik direktorja UKC za zdravstveno nego,
  • strokovni svet za zdravstveno nego,
  • kolegij strokovnih vodij zdravstvene nege,
  • koordinacija strokovnih vodij zdravstvene nege klinik in
  • koordinacija strokovnih vodij zdravstvene nege klinike in samostojnih oddelkov.

 

Temeljna dejavnost Službe zdravstvene nege je zagotavljanje zdravstvene nege vsem pacientom, ki se zdravijo v UKC Maribor.

 

Služba zdravstvene nege zagotavlja proces zdravstvene nege pacientov 24 ur dnevno z izmenskim delom, v ambulantno in drugo funkcionalno dejavnost pa se izvajalci zdravstvene nege vključujejo kot stalni člani zdravstvenih timov.

 

V Službi zdravstvene nege je vzpostavljena dinamična organiziranost timskega dela, kjer izvajalci zdravstvene nege sledijo potrebam pacientov po zdravstveni negi na posameznih programskih področjih. Dinamično organiziranost vzpostavljamo z računalniškim programom “Kategorizacija zahtevnosti bolnišnične zdravstvene nege” za dnevno kategoriziranje vseh pacientov in z računalniškim programom “Urnik” z dnevnim spremljanjem dinamike prisotnosti izvajalcev zdravstvene nege na posameznih deloviščih.

 

V Službo zdravstvene nege je organizacijsko vključena tudi “Organizacijska enota za logistiko pacientov in materialov”, ki zagotavlja spremstvo in prevoz pacientov pri med oddelčni zdravstveni obravnavi.

Telefonska centrala - informacije 02/321 1000 Nujna medicinska pomoč 112

Image
Text

Pomočnica direktorja UKC za področje zdravstvene nege:

Hilda Rezar, mag. zdr. neg.

Tel: 02 / 321 25 81

© UKC Maribor 2015

Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%